niedziela, 15 kwietnia 2012

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe z ciasta na ciasteczka marchewkowe. Ostatnio popadłam w zapał pieczenia ciast z dodatkiem marchwi - są boskie :)

Wykonanie: 
Wykleiłam foremki na babeczki wcześniej wysmarowane i oprószone mąką ciastem marchewkowym, piekłam na złoto. Po ostygnięciu nasączyłam środek odrobiną wiśniówki i nałożyć po łyżeczce konfitury wiśniowej lub innej ( mogą być owoce w koniaku).
Masę zrobiłam z utartego masła z ugotowaną i schłodzoną kaszką manna błyskawiczną o smaku truskawkowym. Mój własny pomysł i eksperyment wyszedł smaczny i warto go wykorzystać w innych przepisach. Najlepsze jak odstoją 1-2 dni i przejdą koniakiem i masą :)

A oto kilka fot owych babek :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz