1 margaryna
1 szkl cukru ( ja daje 3/4 szkl)
1/2 szkl śmietany ( zazwyczaj 18% ale i 12% jest ok)
2 galaretki
1 wafel
Margarynę i cukier rozpuścić w garnku, dodać śmietanę energicznie wszystko zamieszać i połączyć. Do płynu wsypać galaretki. Mieszać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się żelatyny z galaretek - nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do ostygnięcia masy. Gdy zacznie już przypominać konsystencją gęsty budyń, smarować nią andruty. Zawinąć szczelnie w folie, z wierzchu obciążyć i pozostawić na około 2-3 godz w lodówce do całkowitego stężenia.
Smacznego
1 szkl cukru ( ja daje 3/4 szkl)
1/2 szkl śmietany ( zazwyczaj 18% ale i 12% jest ok)
2 galaretki
1 wafel
Margarynę i cukier rozpuścić w garnku, dodać śmietanę energicznie wszystko zamieszać i połączyć. Do płynu wsypać galaretki. Mieszać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się żelatyny z galaretek - nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do ostygnięcia masy. Gdy zacznie już przypominać konsystencją gęsty budyń, smarować nią andruty. Zawinąć szczelnie w folie, z wierzchu obciążyć i pozostawić na około 2-3 godz w lodówce do całkowitego stężenia.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz