Przepis na ciasto babeczkowe zarówno jasne jak i ciemne podawałam we wcześniejszych wpiach wiec nie bede sie powtarzac. W końcu wypróbowałam mój ostatni zakup
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50133050/
i trzeba powiedzieć, że jest świetny tylko trzeba poćwiczyć, bo na razie dekoracje na babeczkach są bardzo amatorskie.
Przepis na krem maślany:
kostka masła ( 200g) temp. pokojowa
cukier
budyń śmietankowy
mleko
opcjonalnie jakiś aromat ( ja nie dodawałam)
Z mleka, cukru i budyniu ugotować przesłodzony budyń. Wystudzić. Jeśli zrobią sie grudki na budyniu z powstałego kożucha - budyń przecisnąć przez sitko - musi być gładki.
Masło zmiksować, dodawać po łyżce budyniu i cały czas miksować - uważyć bo czasami na wysokich obrotach masa lubi sie rozwarstwić.
Orzymany krem można zabarwić według uznania.
A oto moje babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz