środa, 20 lutego 2013

Wyborne browne

Cud, miód i orzeszki dosłownie i w  przenośni. Pyszne. Coś dla miłośników czekolady i orzechów. Bardzo łatwe w wykonaniu.

Składniki:

200 g gorzkiej czekolady
200 g masła ( ja dałam margarynę)
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
50 g łuskanych włoskich orzechów ( dałam trochę więcej)

Margarynę i czekoladę rozpuścić w komiepli wodnej. Ostudzić. Jajka ubić mikserem z cukrem na pianę. Do ubitej piany dodać mąkę, rozpuszczoną margarynę z czekoladą i pokrojone orzechy. Wylać na prostokątną blechę wylożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniiku 200 stopni przez 18 -20 min.
Wyjąć blaszkę z ciastem z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia. Ciasto wyrzucić do góry dnem na deskę, pokroić na kwadraty i obsypać cukrem pudrem. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz